Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Arıcı: Doğal Gıdaları Tüketirken Dikkat Edilmeli

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Muhammet Arıcı, doğal gıdaların her zaman olduğu gibi tüketilmesinin doğru olmayabileceğini vurgulayarak, gıdanın pişirme veya fermantasyon gibi bir işlemden geçirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bazı maddelerin pişirilmeden veya mayalanmadan tüketilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Arıcı, gıda üretiminde sürdürülebilirliğin önemine de değindi.

Prof. Dr. Arıcı, geleneksel ürünlerin modern endüstriyel koşullarda üretilmesinin sürdürülebilirlik için önemli olduğunu söyleyerek, bu sürecin gıda güvenliği ve standartlar açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti. Aynı zamanda, gıda katkı maddelerinin endüstriyel üretimindeki rolünü ve ambalajların gıda güvenliğindeki yerini de vurguladı.

Arıcı, sosyal medyada doğal gıdaların yanlış anlaşıldığını ve ambalajlı gıdalara yönelik olumsuz bir algı oluşturulduğunu belirtti. Doğal bir bitkinin içerisinde toksik maddeler bulunabileceğine dikkat çeken Arıcı, bu nedenle gıdaların doğru şekilde işlenip tüketilmesi gerektiğini savundu.

Çiğ tüketilen bazı gıdaların zararlı olabileceğine de değinen Prof. Dr. Arıcı, toksik olabilen mantar türlerinden tutun da çiğ sebzelerin aşırı tüketiminin guatr hastalığına neden olabileceğini aktardı. Ayrıca, iklim değişikliğinin gıda üretimine olan etkileri ve üreticilerin alması gereken önlemler hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

Arıcı, son olarak tüketicilere sorumlu ve bilinçli tüketim yapmaları çağrısında bulunarak, beslenme alışkanlıklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak

Related Posts

Kuruyemiş, tatlı ya da kurabiye değil: Çayın yanında bunları sakın yemeyin!

Türk kültüründe çay keyfi vazgeçilmez bir alışkanlık. Ancak bu keyfi yaparken bazı besin tercihlerimiz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, özellikle çayın yanında sıkça tüketilen bir yiyeceğe karşı ciddi uyarılarda bulunuyor. İşte o besin ve bilinmeyen zararları…

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Her maden suyu aynı değil, içmeden önce etiketine bakın!

Görünüşte sıradan bir içecek… Oysa içindeki minerallerle vücudu baştan aşağı etkiliyor! Uzmanlar uyarıyor: “Her maden suyu aynı değil, içmeden önce etiketine bakın!”

Uzmanı uyardı: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

Uzmanı uyardı: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.